top of page
Οστεοπαθητική

Οστεοπαθητική - Χειροπρακτική

Σας ταλαιπωρούν μυϊκοί πόνοι, πόνοι στη μέση, στον αυχένα, στην πλάτη, πονοκέφαλοι, αρθριτικά, δυσκαμψίες σε αρθρώσεις, τενοντίτιδες κ.α.; 

Αν ναι, τότε η Οστεοπαθητική - Χειροπρακτική θα σας δώσει την ανακούφιση που ζητάτε. Πρόκειται για δύο συνεχώς εξελισσόμενες επιστήμες του τομέα της Φυσικής Υγείας που χρησιμοποιούν συγκεκριμένες και εστιασμένες τεχνικές, για την ανακούφιση ενοχλήσεων και προβλημάτων στο σώμα. Τα προβλήματα μπορεί να είναι προσωρινά (τραυματισμός) ή χρόνια (δισκοπάθεια, κύφωση, κατακάθιση σπονδύλου, αρθρίτιδα,  κ.α.) 

 

Η Οστεοπαθητική - Χειροπρακτική μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις ηλικίες και σε όλες τις καταστάσεις, εφόσον μας έχετε ενημερώσει για τα πιθανά προβλήματα και την κατάσταση της υγείας σας.

 

 

Τι να περιμένετε στην πρώτη σας επίσκεψη

Ιστορικό Υγείας


Με την είσοδο στο Κέντρο μας, η ρεσεψιονίστ θα σας χαιρετήσει και θα σας καλωσορίσει. Θα σας ζητήσουμε να συμπληρώσετε το ιστορικό υγείας, εξοικονομώντας έτσι πολύτιμο χρόνο. Αυτό το ιστορικό υγείας θα μας παρέχει γενικές πληροφορίες για εσάς και την κατάστασή σας.

Συνάντηση με τον Δρ. Δρόσο

Στη συνέχεια, θα συναντήσετε τον Δρ. Δρόσο για να συζητήσετε τα προβλήματα που σχετίζονται με την υγεία σας, τις ανησυχίες σας καθώς και τις πιθανές επιλογές παρέμβασης. Η πρώτη επίσκεψή σας έχει σχεδιαστεί για τον Δρ. Δρόσο, ώστε να μάθει περισσότερα για εσάς, την κατάστασή σας, τις προσδοκίες σας και για να καθορίσει εάν σας δεχτεί ως ασθενή. Ο Δρ. Δρόσος θα σας δεχτεί μόνο στην περίπτωση που αισθάνεται ότι μπορεί να σας βοηθήσει.

Εξέταση


Μετά από τη συνάντησή σας, ο Δρ. Δρόσος θα πραγματοποιήσει μια ολοκληρωμένη Χειροπρακτική εξέταση που θα αξιολογήσει τη Σπονδυλική στήλη, τα αντανακλαστικά, την ικανότητά σας να γυρνάτε και να σκύβετε καθώς και άλλες τυπικές νευρολογικές, ορθοπεδικές, ορθοστατικές και φυσικές εξετάσεις. Τίποτα δεν θα γίνει στο Κέντρο μας χωρίς τη γνώση και τη συγκατάθεσή σας.

Μελέτες ακτινογραφιών - μαγνητικής - αξονικής


Η κατάστασή σας μπορεί να απαιτήσει ακτινογραφία - μαγνητική για να έχουμε μια πλήρη εικόνα. Οι ακτινογραφίες μας βοηθούν να αποκλείσουμε πιο σοβαρές παθήσεις και για να μας βοηθήσουν να αναπτύξουμε ένα πιο αποτελεσματικό  σχέδιο για εσάς. Οι περισσότεροι άνθρωποι εκπλήσσονται όταν βλέπουν την ακτινογραφία τους και μπορούν συχνά να εντοπίσουν τις μετατοπίσεις και τα στάδια της εκφύλισης της σπονδυλικής στήλης.

Συμπεράσματα


Μόλις συγκεντρωθούν όλες οι πληροφορίες και έχουν γίνει όλες οι εξετάσεις, ο Δρ. Δρόσος θα σας ανακοινώσει τα συμπεράσματά του ώστε να απαντηθούν οι τρεις πιο δημοφιλείς ερωτήσεις:

 • Μπορείτε να με βοηθήσετε;

 • Τι προτείνετε να κάνω για να γίνω καλύτερα;

 • Πόσο κοστίζει;


Αφού έχει συζητήσει μαζί σας για το ιστορικό σας, τους στόχους σας, έχει εξετάσει το πρόβλημά σας και έχει δει τις ακτινογραφίες σας, ο Δρ. Δρόσος θα συζητήσει τις προτάσεις του μαζί σας. Εάν έχετε μια κατάσταση που απαιτεί περίθαλψη και από άλλους επαγγελματίες υγείας, θα παραπεμφθείτε κατάλληλα. Εάν ο Δρ. Δρόσος πιστεύει ότι μπορεί να σας βοηθήσει, θα σας δεχτεί ως ασθενή και θα σας προτείνει ένα πλάνο παρέμβασης και ένα πρόγραμμα ευεξίας ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας.

Ανακούφιση Πόνου & Αποκατάσταση


Μετά τα συμπεράσματα, θα προχωρήσετε στην παρέμβαση. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ανατάξεις της σπονδυλικής στήλης, χειρισμούς Κινεζικής Ιατρικής, μυοπεριτονιακή απελευθέρωση και / ή άλλες τεχνικές. Οι συνεδρίες είναι διαδραστικές μαζί σας, ώστε να μπορείτε να εκφράσετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις και / ή ανησυχίες που έχετε με τον Δρ. Δρόσο. 

Πρόγραμμα Ευεξίας


Πριν από την αναχώρησή σας από το Κέντρο μας, θα ενημερωθείτε για τις καθημερινές δραστηριότητες και για το πώς μπορείτε να δραστηριοποιηθείτε για την επιτάχυνση της φροντίδας σας και για το τι πρέπει να κάνετε στο σπίτι. Εάν αισθάνεστε πόνο όταν εισέλθετε για πρώτη φορά στο Κέντρο μας, μπορεί να συμπεριληφθούν οδηγίες εφαρμογής πάγου ή θερμότητας, αποφυγή ορισμένων δραστηριοτήτων ή στάσεων σώματος, καθώς και ασκήσεις ή / και διατάσεις για το σπίτι.

Εάν επιθυμείτε ένα γενικό τρόπο Ευεξίας, χρησιμοποιούμε την Φυσιοπαθητική επιστήμη για να δημιουργήσουμε καλές συνήθειες και ρουτίνες που υποστηρίζουν την επιτυχία σας. Κάθε σώμα είναι μοναδικό και διαφορετικό και ως εκ τούτου όλοι απαιτούν ένα μοναδικό και προσαρμοσμένο πρόγραμμα Ευεξίας. Η θεμελίωση του συνολικού τρόπου Ευεξίας μας διατηρεί την υγιή στάση του σώματος και την καλή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης, τρώγοντας μια υγιεινή διατροφή, λαμβάνοντας συμπληρώματα, σωστούς τρόπους ύπνου, διατηρώντας το βάρος σας υπό έλεγχο και ανακουφίζοντας από το στρες.

Παθήσεις που αναλαμβάνουμε:

 • Κατακάθιση σπονδύλου

 • Δισκοπάθειες

 • Λουμπάγκο

 • Αυτοκινητιστικά ατυχήματα

 • Χρόνιοι πόνοι

 • Τραυματισμοί από αθλητισμό

 • Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα

 • Αυχενικό Σύνδρομο

 • Ημικρανίες / Ζαλάδες

 • Κροταφογναθικό Σύνδρομο

 • Ισχιαλγία

 • Οσφυαλγία

 • Σκολίωση

 • Κύφωση

 • Λόρδωση

Για πληροφορίες σχετικά με τις Τιμές & Τρόπους Πληρωμής πατήστε εδώ.

bottom of page