• Dr. Stamatis Drosos

Ανακουφιστείτε από τον Αυχενικό Πόνο


Ο πόνος στον αυχένα είναι ένας από τους δύο κορυφαίους λόγους που οι άνθρωποι αναζητούν Χειροπρακτική θεραπεία. Μέσω των εξαιρετικά εξειδικευμένων, ήπιων χειροπρακτικών ρυθμίσεων της σπονδυλικής στήλης, της φυσικής ιατρικής και των τεχνικών αποσυμπίεσης της σπονδυλικής στήλης, οι ασθενείς μας μπορούν να επιστρέψουν και να απολαύσουν φυσιολογική ζωή, απαλλαγμένη από πόνο.


Μια επισκόπηση του πόνου του αυχένα

Ο πόνος στον αυχένα είναι ένα κοινό πρόβλημα παγκόσμια που πλήττει εκατομμύρια. Ο πόνος στον αυχένα μπορεί να διαταράξει τη ζωή σας και ο Δρ. Δρόσος θέλει να σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε. Υπάρχουν πολλοί διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης του πόνου στον αυχένα, όπως τα φάρμακα. Ωστόσο, δεν αντιμετωπίζουν το πραγματικό πρόβλημα του πόνου του αυχένα, αλλά απλά το επικαλύπτουν και μειώνουν τον πόνο. Στο DROSOS Clinic, αντιμετωπίζουμε τα συμπτώματα και την βαθύτερη αιτία του πόνου στον αυχένα για μια διαρκή ανακούφιση.


Τύποι Πόνου στον Αυχένα

Υπάρχουν διάφοροι τύποι πόνου στον αυχένα, αλλά οι πιο συνηθισμένοι τύποι είναι ο οξύς και χρόνιος πόνος στον αυχένα.


Οξύς πόνος

Οι ασθενείς με οξύ πόνο στον αυχένα συχνά βελτιώνονται μόνοι τους, μέσω αυτοεξυπηρέτησης και θεραπείας της αιτίας του πόνου στον αυχένα. Εάν ο οξύς πόνος στον αυχένα δεν βελτιωθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες, μπορείτε να εξετάσετε τις θεραπείες που δεν σχετίζονται με τα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένης της Χειροπρακτικής.


Χρόνιος πόνος

Η μακροχρόνια χρήση του φαρμάκου για τον πόνο συνήθως δεν βελτιώνει τη λειτουργία των ασθενών. Οι φυσικές θεραπείες, συμπεριλαμβανομένου των χειρισμών της σπονδυλικής στήλης αποδεικνύονται πιο ευεργετικές. Οι ψυχολογικοί και κοινωνικοί παράγοντες συμβάλλουν επίσης στον χρόνιο πόνο στον αυχένα. Οι περισσότεροι ασθενείς με χρόνιο πόνο στον αυχένα δεν μπορούν πάντα να απαλλαγούν εντελώς από τον πόνο, οπότε η θεραπεία θα πρέπει να επικεντρώνεται περισσότερο στη βελτίωση της λειτουργίας και τη μείωση του πόνου.


Τα συμπτώματα του πόνου στον αυχένα

Με πόνο στον αυχένα οι περισσότεροι άνθρωποι θα βιώσουν τα παρακάτω:


  • Μυικοί σπασμοί

  • Κούραση

  • Κατάθλιψη

  • Ανησυχία

  • Σκληρότητα του αυχένα

  • Πόνος στο άνω μέρος της πλάτης

  • Πόνος στους ώμους

  • Ευαισθησία του λαιμού στην αφή και την πίεση

  • Πονοκέφαλο

Αιτίες του πόνου του αυχένα

Υπάρχουν αρκετές πιθανές καταστάσεις που μπορούν να προκαλέσουν πόνο στον αυχένα και μπορεί να γίνουν πιο σοβαρές αν παραμείνουν χωρίς θεραπεία. Ο πόνος στον αυχένα μπορεί να είναι ενδεχομένως μια άλλη κατάσταση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια από τον ειδικό για τον πόνο στην Κω. Ο Δρ. Δρόσος είναι ένας εμπειρογνώμονας στη διάγνωση της αιτίας και τον καθορισμό της κατάλληλης θεραπείας για τον πόνο του αυχένα σας.


Μυϊκές θλάσεις

Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη αιτία του πόνου στον αυχένα για τους ανθρώπους. Η επανάληψη των ίδιων κινήσεων του λαιμού σας μπορεί να τραυματιστεί και να βλάψει τα οστά και τα νεύρα στο λαιμό σας. Με τη συνεχή επανάληψη αυτών των κινήσεων, ο πόνος του αυχένα θα επιδεινωθεί. Ακόμα και μικρές εργασίες μπορούν να αποτελέσουν απειλή για τα οστά και τα νεύρα στο λαιμό.


Στρες

Όταν αγχώνεστε, είστε σε ένταση και η αρτηριακή πίεση και η καρδιακή σας συχνότητα αυξάνονται, κατακλύζοντας το σώμα σας με ορμόνες στρες και σφίγγοντας τους μυς σας. Όταν αγχώνεστε συνεχώς, η χρόνια ένταση προκαλεί στους μύες σας, συμπεριλαμβάνοντας την μέση σας, πόνο και αδυναμία. Για τον πόνο στην πλάτη, ο Δρ. Δρόσος συνιστά ασκήσεις χαλάρωσης, όπως βαθιά αναπνοή, καθώς και τακτικές ασκήσεις για να χαλαρώσετε το μυαλό και το σώμα σας.


Κατακάθιση Σπονδύλου

Η κατακάθιση σπονδύλου εμφανίζεται όταν υπάρχει διαταραχή, κακή ευθυγράμμιση ή ανώμαλος διαχωρισμός στη θέση των γειτονικών σπονδύλων, με αποτέλεσμα την αύξηση του πόνου στην πλάτη και της φλεγμονής. Λόγω της σχέσης μεταξύ της σπονδυλικής στήλης, του νωτιαίου μυελού και των νωτιαίων νεύρων,οι προεξωχές των σπονδύλων έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν τη σωστή λειτουργία των νεύρων.


Δισκοκήλη

Το να έχετε δισκοκήλη δεν σημαίνει πάντα ότι θα υποφέρετε από πόνο στον αυχένα. Υπάρχουν άνθρωποι με δίσκους με κήλη ή διόγκωση που δεν υποφέρουν από οδυνηρά συμπτώματα. Ωστόσο, σε μερικούς ανθρώπους η δημιουργία κήλης στον σπονδυλικό δίσκο μπορεί να αποτελέσει πηγή έντονου και σοβαρού πόνου που συχνά αντανακλάται σε άλλα μέρη του σώματος. Μόλις ένας δίσκος εμφανίσει κήλη, σπάνια θεραπεύεται εντελώς. Η περαιτέρω χειροτέρευση της σπονδυλικής στήλης μπορεί συχνά να αποφευχθεί με την τακτική χειροπρακτική φροντίδα με τον ειδικό για τον πόνο στην Κω, τον Δρ. Δρόσο.

1 Προβολή0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων