top of page
Οστεοπαθητική

CLA INSiGHT Technology

Σκάνερ Νευρολογικής Σάρωσης

neuroTECH 3_edited.png

Τεχνολογία αναγνωρισμένη από την NASA - CERTIFIED SPACE TECHNOLOGY


Η τεχνολογία Insight που χρησιμοποιούμε έχει λάβει την αποκλειστική αναγνώριση μιας Πιστοποιημένης Διαστημικής Τεχνολογίας από το The Space Foundation, σε συνεργασία με τη NASA.

Μπορείτε τώρα να εξεταστείτε από μια μη επεμβατική τεχνολογία αξιολόγησης που αρχικά σχεδιάστηκε για τη μέτρηση των αλλαγών στους νωτιαίους μυς των αστροναυτών που προκαλούνται από διαστημική πτήση!

 

 

Αναλυτική αξιολόγηση της λειτουργίας του Νευρικού Συστήματος

με μηχανήματα νέας γενιάς

Τα σκάνερ neuroTECH από την CLA συνδυάζουν την ακρίβεια, την εγκυρότητα και την αξιοπιστία τριών πιο σημαντικών μετρήσεων του νευρικού συστήματος.

 

Αποτελούνται από:

  • την Ηλεκτρομυογραφία (EMG),

  • την Θερμογραφία

  • και την Μεταβλητότητα καρδιακού παλμού (HRV)


Η ηλεκτρομυογραφία neuroCORE (EMG), η θερμογραφία neuroTHERMAL και το neuroPULSE (HRV) παρέχουν μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα για σπονδυλικές-νευρικές εξετάσεις. Συνδέονται μέσω του ισχυρού λογισμικού της CLA, όπου ανιχνεύουν τον αντίκτυπο του στρες στο σώμα από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, ενώ ταυτόχρονα καταγράφουν τις αντιδράσεις των νωτιαίων νεύρων σε πραγματικό χρόνο.

Στο DROSOS Clinic χρησιμοποιούμε την τεχνολογία INSiGHT για να καταλάβουμε τον αντίκτυπο των υπεξαρθρώσεων, που είναι μια νευρική παρεμβολή (λάθος σήμα) κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης. Αυτή η νευρική παρεμβολή διαταράσσει την κανονική λειτουργία των νεύρων των μυών, προκαλώντας μη φυσιολογική ποσότητα ηλεκτρικής ροής στους μύες και δημιουργούν άλλα προβλήματα υγείας. Τα σκάνερ μετράνε την ηλεκτρική ροή και τη χαρτογραφούν, χρησιμοποιώντας γραφικά που δείχνουν τη σπονδυλική στήλη.

Τώρα μπορεί να αναρωτιέστε:

"Και γιατί πρέπει να κάνω σάρωση του νευρικού μου συστήματος; Που θα με βοηθήσει;"

 

Τα οφέλη αυτών των σαρώσεων είναι η ανίχνευση και ο εντοπισμός ανώμαλης λειτουργίας που δεν μπορεί να φανεί στην ακτινογραφία και γενικά δεν γίνεται αισθητή με τη μορφή πόνου έως ότου η βλάβη είναι σοβαρή, π.χ. σαν το έμφραγμα. Οι σαρώσεις θα δείξουν εάν υπάρχει κάποιο υπεξάρθρημα (στρές) στο νευρικό σας σύστημα και πώς αυτό επηρεάζει τα όργανα, τους αδένες, τους μύες και το επίπεδο ενέργειάς σας.

"Τα σκάνερ πονάνε;"

 

Καθόλου! Αυτά τα τεστ είναι τελείως ανώδυνα και δεν χρησιμοποιούν καθόλου βελόνες, ηλεκτροπληξία ή θερμότητα. Ο ασθενής απλώς αισθάνεται κάποιον να αγγίζει τη σπονδυλική του στήλη. Ακόμη και τα βρέφη μπορούν να σαρωθούν.

Επιφανειακό Ηλεκτρομυογράφημα neuroCORE (sEMG):

sEMG.png

Το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ) επικοινωνεί συνεχώς με τους μυες της σπονδυλικής στήλης για να αξιολογήσει τη στάση σας. Το ΚΝΣ προσπαθεί να διασφαλίσει ότι μπορείτε να σταθείτε όρθια όταν στέκεστε ή περπατάτε. Μια διακοπή αυτής της επικοινωνίας μπορεί να στείλει λάθος σήματα στον εγκέφαλο.

 

Κατά συνέπεια, οι μύες γύρω από τη σπονδυλική σας στήλη μπορεί να πιεστούν υπερβολικά ή να υπολειτουργήσουν δημιουργώντας υπερτονικούς (σφιχτούς) ή υποτονικούς (χαλαρούς) μύες. Κάθε χρώμα αντιπροσωπεύει διαφορετική ποσότητα διαταραχής του νευρικού συστήματος. Η μη ισορροπημένη ροή ενέργειας (νευρική επικοινωνία) μέσω της σπονδυλικής σας στήλης μπορεί να επιτρέψει την εμφάνιση υπεξαρθρήματος (όταν οι αρθρώσεις δεν κινούνται σωστά).

 

Η τεχνολογία neuroCore μετρά την ενέργεια που ρέει μέσω των μυών γύρω από τη σπονδυλική σας στήλη και εμείς χρησιμοποιούμε αυτά τα αποτελέσματα για να κατανοήσουμε καλύτερα τη δραστηριότητα των μυών σας. Μέσω της χειροπρακτικής μπορούμε να βοηθήσουμε στην αποτελεσματική εξισορρόπηση της ροής της ενέργειας σας παρέχοντας συγκεκριμένες προσαρμογές μέσω της σπονδυλικής σας στήλης.

Υπέρυθρη Θερμογραφία neuroTHERMAL:

Ο σαρωτής θα μετρήσει τη θερμοκρασία σε κάθε πλευρά της σπονδυλικής σας στήλης. Η θερμοκρασία του δέρματός σας ελέγχεται από το Αυτόνομο Νευρικό Σύστημα (ΑΝΣ) που είναι εκείνο το μέρος του νευρικού συστήματος που δεν χρειάζεται να σκεφτείτε. Όπως ο καρδιακός ρυθμός, η αναπνοή, η λειτουργία όλων των οργάνων και πολλά άλλα.

 

Μελέτες στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins δείχνουν ότι η θερμοκρασία του σώματος στην αριστερή και τη δεξιά πλευρά της σπονδυλικής στήλης θα πρέπει να είναι η ίδια. Μια διαφορά στη θερμοκρασία του σώματος στη δεξιά ή την αριστερή πλευρά της σπονδυλικής στήλης υποδηλώνει πίεση στα αυτόνομα νεύρα σας (υπεξάρθρημα) και μειωμένη επικοινωνία μεταξύ του εγκεφάλου και του αντίστοιχου σωθικού οργάνου ή συστήματος. Επομένως, ο αυτόνομος έλεγχος διαταράσσεται και η δραστηριότητα των εσωτερικών οργάνων σας μπορεί να μειωθεί. Εάν επιτρέψουμε να συνεχιστούν αυτά τα μοτίβα μειωμένης επικοινωνίας, το σώμα σας δεν θα είναι σε θέση να αυτοθεραπευτεί σωστά όταν είναι απαραίτητο.

Το neuroTHERMAL, χρησιμοποιώντας τεχνολογία υπερύθρων, μπορεί να ανιχνεύσει τη διαφορά θερμοκρασίας σε κάθε επίπεδο της σπονδυλικής στήλης. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε μέσω των αποτελεσμάτων για να εντοπίσουμε περιοχές κακής ρύθμισης του αυτόνομου νεύρου και ελέγχου οργάνων. Με την χειροπρακτική, μπορούμε να βοηθήσουμε στη ρύθμιση των οργάνων, των αδένων και του ελέγχου των αιμοφόρων αγγείων πιο αποτελεσματικά παρέχοντας συγκεκριμένες προσαρμογές μέσω της σπονδυλικής σας στήλης.

Μεταβλητότητα Καρδιακού Ρυθμού neuroPULSE (HRV):

HRV Befoer and After.png

Οι στρεσογόνοι παράγοντες της καθημερινής ζωής επηρεάζουν τη λειτουργία του Κεντρικού Νευρικού μας Συστήματος (ΚΝΣ). Μέσα στο ΚΝΣ έχουμε το Αυτόνομο Νευρικό Σύστημα (ΑΝΣ) που επιβλέπει τη λειτουργία κάθε συστήματος μέσα στο σώμα σας. Δεν χρειάζεται να σκέφτεστε πώς να αναπνέετε ή πώς να χτυπάτε την καρδιά σας γιατί αυτός είναι ο κύριος ρόλος του Αυτόνομου Νευρικού Συστήματός σας. Ένας στρεσογόνος τρόπος ζωής επηρεάζει την ισορροπία και τη ρύθμιση του ΑΝΣ σας.

Στην επιστημονική ορολογία, αξιολογεί την ισορροπία στο Αυτόνομο Νευρικό Σύστημά σας (ΑΝΣ) που ελέγχει την απόκρισή σας "Μάχη ή Φυγή" (συμπαθητική) και "Ξεκούραση και Πέψη" (παρασυμπαθητική).

Αυτό το τεστ είναι ένας εξαιρετικός δείκτης του πόσο καλά μπορείτε να διαχειριστείτε το άγχος (προσαρμοστικότητα) και πόσο περισσότερο άγχος μπορείτε να αντέξετε (απόθεμα).

Η τεχνολογία neuroPulse, σαρώνει τον καρδιακό σας ρυθμό, μετρά τη θερμοκρασία του δέρματός σας και τα επίπεδα άγχους για να υπολογίσει τη Μεταβλητότητα του Καρδιακού Ρυθμού σας (HRV). Χρησιμοποιούμε τα αποτελέσματα για να κατανοήσουμε καλύτερα την προσαρμοστικότητα του ΑΝΣ σε στρεσογόνους παράγοντες της ζωής. Ως αποτέλεσμα, μέσω της χειροπρακτικής μπορούμε να βοηθήσουμε στη ρύθμιση του ΑΝΣ σας πιο αποτελεσματικά παρέχοντας συγκεκριμένες προσαρμογές μέσω της σπονδυλικής σας στήλης.

Συνολική Βαθμολογία CORESCORE

Όταν ολοκληρωθούν οι σαρώσεις και των τριών σκάνερ - neuroCORE, neuroTHERMAL, neuroPULSE - βγαίνει ένας συνολικός βαθμός, το CORESCORE, το οποίο μας δείχνει συνδιαστικά πόσο καλά λειτουργεί το νευρικό σας σύστημα με άριστα το 100.

 

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Σαρώνουμε ολόκληρο το νωτιαίο νευρικό σύστημα για να ανιχνεύσουμε περιοχές δυσλειτουργίας. Είναι δουλειά μας να αφαιρέσουμε αυτές τις δυσλειτουργίες επιτρέποντας στο σώμα σας να αυτοθεραπευτεί και να αναζητήσει ισορροπία με τον τρόπο που σχεδιάστηκε.

Τα αποτελέσματά από τις σαρώσεις θα εντοπίσουν πού ακριβώς επηρεάζει την υγεία σας το ανώδυνο στρες πριν καν εσείς το καταλάβετε. Αυτή η μέθοδος είναι ασφαλής για τα παιδιά και επιτρέπει στους γονείς να είναι σίγουροι ότι τα παιδιά τους λαμβάνουν την καλύτερη φροντίδα για τη γενική τους υγεία.

bottom of page