top of page

6 τρόποι για να φροντίσετε την ψυχική σας υγεία.

🏵 Η ψυχική υγεία ΕΙΝΑΙ υγεία.


Και χρειάζεται την ίδια φροντίδα και προσοχή όσο η σωματική μας υγεία. 🤲

Αυτό το καταφέρνουμε με το να ακούμε την εσωτερική μας φωνή και να ικανοποιούμε τις ξεχωριστές ανάγκες που έχει ο κάθε ένας από εμάς.


Μπορεί να σας δυσκολεύει, ακόμα και να το βρίσκετε εγωιστικό να φροντίζετε τον εαυτό σας, ομως για να μπορέσετε να φροντίσετε και άλλους ανθρωπους θα πρέπει να είστε πρώτα εσείς καλα.


👉 Ποτέ ομως δεν είναι αργά, οπότε για να ξεκινήσετε μπορειτε να ακολουθήσετε αυτούς τους 6️⃣ τρόπους:


1️⃣ Σταματήστε να μιλάτε άσχημα στον εαυτό σας.

Ο μεγαλύτερος κριτής είναι ο εαυτός μας όταν κοιταζόμαστε στον καθρέπτη και οι περισσότεροι άνθρωποι παλεύουν κάθε μέρα με την αρνητική αυτοκριτική. Όταν πιάνετε τον εαυτό σας να κάνει κακή αυτοκριτική, διακόψετε το αμέσως και πείτε κάτι ομορφο για έσας.

Σταδιακά η ευγενική φωνή μέσα σας θα δυναμώνει.


2️⃣ Διακόψτε τις επαναλαμβανόμενες αγχωτικές σκέψεις.

Το να σκέφτεστε συνεχώς "μακάρι να γινόταν αυτό", "μακάρι να μην το έκανα αυτό", "μακάρι να γινόταν αυτό διαφορετικά", μόνο αγχος και τύψεις σας προκαλεί και δεν οδηγεί πουθενά.

Για να σταματησει αυτός ο κύκλος άσχημων συναισθημάτων, εστιαστε την προσοχή σας στο ΤΩΡΑ. Διαλογιστείτε ή προσευχηθείτε με όμορφες σκέψεις και έτσι θα μπορέσετε να συγκεντρώνεστε σε αυτά που έχουν σημασία.


3️⃣ Σταματήστε να λέτε ΝΑΙ όταν θέλετε να πείτε ΟΧΙ.

Εάν προσπαθείτε να ικανοποιήσετε πάντα τους άλλους, θα καταλήξετε σε εξάντληση και μιζέρια. Ταυτόχρονα, αρνείστε στον εαυτό σας την απόλαυση και την εστίαση σε αυτά που πραγματικά έχουν αξία για εσάς.


4️⃣ Ακούστε την εσωτερική σας φωνή.

Είναι απόλυτα αναγκαίο να ερχόμαστε σε επαφή με τον εαυτό μας και τις ανάγκες μας. Τις περισσότερες ώρες, καθόμαστε μπροστά από μια οθόνη αποφεύγοντας να ακούσουμε τι λέει το σώμα μας.

Μήπως διψάτε, πεινάτε, θέλετε να μιλήσετε σε κάποιον ή θέλετε ένα διάλειμμα;

Τι ακριβώς χρειάζεστε αυτή τη στιγμή;


5️⃣ Κινηθείτε.

Τα σώματα μας είναι σχεδιασμένα να κινούνται. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να κάνετε γυμναστική, μπορειτε να κάνετε οτιδήποτε: χορέψτε, περπατήστε, κάντε διατάσεις. Όλα αυτά μπορούν να βελτιώσουν την διάθεση σας και να μειώσουν το αγχος.


6️⃣ Ζητήστε βοήθεια όταν το χρειάζεστε.

Όταν η ζωή γίνεται δύσκολη, συνήθως ζητάμε απομόνωση για να ηρεμήσουμε και να διαχειριστούμε την κατάσταση. Παρ'ολα αυτά, είναι σημαντικό να ζητάμε την υποστήριξη των αγαπημένων μας προσώπων και ειδικευμένων επαγγελματιών υγείας.



7 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page