top of page

Q&A - ΑΠΑΝΤΩ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ: "Είναι λογικό να νιώθω χειρότερα μετά την χειροπρακτική;"

Απάντηση: Ναι, είναι συχνό φαινόμενο.

Τις περισσότερες φορές, μετά από την χειροπρακτική αισθανόμαστε μεγάλη ανακούφιση, ευφορία και καλύτερη κινητικότητα. Όμως υπάρχουν και αρκετές φορές στην αυτοθεραπευτική διαδικασία γινόμαστε φαινομενικά "χειρότερα" μέχρι να γίνουμε καλύτερα.

Παράδειγμα - όταν σου έχει μπει αγκάθι στο πόδι, εκείνη την ώρα νιώθεις μια ενόχληση. Όταν το αφαιρέσεις όμως, θα αρχίσει να πονάει πολύ, θα κοκκινήσει και θα πρηστεί μέχρι να σου περάσει. Αυτό σημαίνει ότι ήταν καλύτερα το πόδι σου όταν είχε το αγκάθι μέσα επειδή δεν είχες συμπτώματα; Σαφώς και όχι!

Έτσι ακριβώς δουλεύει το σοφό σώμα μας σε οποιαδήποτε διαδικασία αυτοθεραπείας, συμπεριλαμβανομένου της χειροπρακτικής.

Πολλοί άνθρωποι μετά την συνεδρία, νιώθουν πόνο, μούδιασμα ή τσιμπήματα ιδιαίτερα εάν το θέμα είναι βαθύτερο απ'ότι φαίνεται.

Αυτό τους προκαλεί ανησυχία ότι έγιναν χειρότερα και ότι το θέμα τους δεν φτιάχνεται. Αυτό ΔΕΝ ισχύει! Αντιθέτως, μας δείχνει ότι η αυτοθεραπεία έχει ήδη ξεκινήσει!

Σε τέτοιες περιπτώσεις, το σώμα χρειάζεται περισσότερες συνεδρίες για να μπορέσει να επανέλθει στην φυσιολογική του κατάσταση.

Στις διαφάνειες αναλύω τα συνηθέστερα συμπτώματα μετά την χειροπρακτική, γιατί συμβαίνουν και επίσης πως μπορείς να βοηθήσεις το σώμα σου.



26 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page