top of page

Τι κάνουμε όταν αρχίζουμε να νιώθουμε άρρωστοι


Σιγά σιγά μπαίνει το φθινόπωρο και όπως είναι αναμενόμενο, θα αρχίσουν τα συνάχια και τα κρυώματα! Θεώρησα ότι είναι μια καλή στιγμή να μοιραστώ τι κάνουμε με την Μύριαμ όταν νιώθουμε ότι πάμε να αρρωστήσουμε. Προσπαθούμε να τα εφαρμόζουμε όσο το δυνατόν πιο νωρίς και αυτό μας γλιτώνει από πολλά σε τελική ανάλυση!


Δεν αποτελεί αποκλειστική λίστα, απλά μια γενικότερη ιδέα για το τι εφαρμόζουμε.

Παρακάτω θα δεις τι μπορείς να κάνεις όταν αρχίζεις να νιώθεις άρρωστος, καθώς είναι ακριβώς ότι κάνουμε και εμείς. Πραγματικά δουλεύει και σε μικρούς και σε μεγάλους!

Βρίσκουμε χρόνο να ηρεμήσουμε, καθόμαστε στον ήλιο, τρώμε ζεστά φαγητά, αποφεύγουμε την ζάχαρη και πίνουμε περισσότερα υγρά.

Έπειτα, πίνουμε δυνατό τσάι βοτάνων όπως ρίγανη, φασκόμηλο, θυμάρι, χαμομήλι ή θερμαντικών φυτών και μπαχαρικών όπως τζίντζερ, τσίλι, κανέλα, γαρύφαλλο. Μπορείς να τα κάνεις μιξ ή απλά να ρίξεις ένα απ'όλα αυτά σε ζεστό νερό και να πίνεις σιγά σιγά. Αυτά βοηθάνε στην κινητοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος και επίσης στην κυκλοφορία του λεμφικού.

Στην συνέχεια, κάνουμε καυτό μπάνιο με άλατα epsom για επιπλέον ενίσχυση και εισπνοές πάνω από μπολ με καυτό νερό και φύλλα ευκαλύπτου.

Επίσης χρησιμοποιούμε: - Μέλι: αντιικό και αντιβακτηριακό, μαλακώνει τον λαιμό - Ηλεκτρολύτες + μαγνήσιο: Όταν είμαστε άρρωστοι καταναλώνουμε πολλά μέταλλα, και δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ήδη μεγάλη έλλειψη. - Όργανα μοσχαριού: Ο θύμος αδένας, ο σπλήνας και η καρδιά, βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα και παρέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά που καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι. - Στρείδια: είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, ένα από τα πιο σημαντικά και καλά μελετημένα στοιχεία σε περιπτώσεις κρυολογήματος, καθώς σε βοηθάει να το ξεπεράσεις γρηγορότερα.

Το καλό με αυτά τα βήματα είναι ότι εκτός από αντιμετώπιση, είναι ιδανικά και για πρόληψη! Οπότε εαν θες να θωρακίσεις τον οργανισμό σου προκαταβολικά, ξεκίνα να τα εφαρμόζεις!

#επιστρεφουμεστιςριζεςμας #κρυωμα #συναχι #γριπη #osteopathy #naturopathy #drstamatisdrosos #myriamdrosou #drososclinic #kosislandgreece ___________________________________________________________________ *Οι δημοσιεύσεις έχουν σκοπό: 1) εκπαιδευτικό και 2) να πυροδοτήσουν το ενδιαφέρον για περαιτέρω έρευνα. Εαν έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα, οφείλεις να συμβουλευτείς τον γιατρό σου.

4 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page