top of page

Ερώτηση: "Έχω έντονο πόνο στον ώμο. Τι να κάνω;"

Έγινε ενημέρωση: 17 Ιαν 2022

Η Αμερικανική Ακαδημία Ορθοπαιδικών Χειρουργών εκτιμά ότι μεταξύ 2 και 5% του ενήλικου πληθυσμού βιώνει ακινησία του ώμου ανά πάσα στιγμή.


Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα του παγωμένου ώμου περιλαμβάνουν:


- Δυσκαμψία μέσα και γύρω από τον ώμο. Αυτό συμβαίνει συνήθως σε έναν ώμο τη φορά (και όχι και στους δύο) και είναι πιθανότερο να ξανασυμβεί στον ίδιο ώμο. Ωστόσο, η Αμερικανική Ένωση Φυσικοθεραπείας αναφέρει ότι οι άνθρωποι που είχαν έναν παγωμένο ώμο στο ένα χέρι έχουν περίπου 20 με 30% πιθανότητα να αναπτυχθούν και στο άλλο χέρι. - Μυϊκός, αρθρικός και οστικός πόνος μέσα και γύρω από τους ώμους ή τους βραχίονες - Περιορισμένο εύρος κίνησης - Δυσκολία να κινήσετε και να χρησιμοποιήσετε κανονικά τους ώμους ή τους βραχίονες σας (π.χ δυσκολία να φτάσετε ντουλάπια ή ράφια, να ντυθείτε, να οδηγήσετε, να κρατήσετε αντικείμενα μπροστά σας, να μεταφέρετε πράγματα και να κοιμηθείτε κανονικά)


Οι περισσότερες περιπτώσεις πόνων στους ώμους αναπτύσσονται σταδιακά, με τα συμπτώματα να χειροτερεύουν σε αρκετές εβδομάδες ή μήνες.


Συνηθως, οι τρόποι αντιμετώπισης περιλαμβάνουν αναλγητικά και αντιφλεγμονώδη χάπια, τοπικές κρέμες ή ενέσεις κορτιζόνης, ανάλογα με τον βαθμό του προβλήματος.

Δυστυχώς, αυτοί οι τρόποι μειώνουν τον πόνο για κάποιο χρονικό διάστημα αλλά δεν θεραπεύουν την ρίζα του προβλήματος.


Μια φυσική προσέγγιση στην αντιμετώπιση του πόνου στον ώμο αποτελείται από:


- Οστεοπαθητικούς – Χειροπρακτικούς χειρισμούς και τεχνικές για την μείωση του πόνου και την επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης του σώματος: ταυτόχρονα έχουμε βελτίωση του έυρους κίνησης, μείωση της φλεγμονής και ενεργοποίησης του νευρικού συστήματος


- Χορήγηση ειδικών ασκήσεων – διατάσεων του ώμου: βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή και αποτρέπει περαιτέρω τραυματισμούς


- Αντιφλεγμονώδη και αναλγητικά ορθομοριακά συμπληρώματα και βότανα: καταπολέμηση της φλεγμονής και του πόνου στους ιστούς με ειδικά συμπληρώματα όπως Ωμέγα 3, Πρωτεολυτικά ένζυμα, Κουρκουμίνη, Μποσβέλια κ.α.

Για να βρείτε το κατάλληλο συμπλήρωμα για εσάς, απευθυνθείτε σε έναν πιστοποιημένο επαγγελματία Φυσιοπαθητικό – Οστεοπαθητικό – Χειροπρακτικό.


- Συμβουλές τρόπου Ζωής και Διατροφής: για να είναι ολοκληρωμένο το πρόγραμμα αποκατάστασης, είναι προτιμότερο να συνδιάζεται με καλή διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και αποφυγή ορισμένων τροφίμων και ποτών που διαταρράσουν την ομοιόσταση του σώματος (π.χ. ζάχαρη, υδρογονωμένα έλαια, συντηριτικά, καφές και αλκοολ). Επίσης, ίσως χρειαστεί αν αποφεύγετε συγκεκριμένες κινήσεις ή στάσεις σώματος που επιβαρύνουν την κατάστασή σας.



3 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page