top of page

Η διαφορά της Οστεοπαθητικής με την Κλασσική Ιατρική




Η Κλασσική Ιατρική είναι η καλύτερη στον κόσμο στο να σβήνει πυρκαγίες σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, και είμαστε πολύ τυχεροί και ευγνώμονες για αυτό.

Τι συμβαίνει όμως όταν το «σπίτι» σου έχει καεί και έχει γίνει στάχτη;

Ναι μεν είσαι ζωντανός, αλλά ζορίζεσαι πολύ να κάνεις καθημερινές δραστηριότητες. Δεν τρώς καλά, δεν κοιμάσαι καλα και ο εγκέφαλός σου δεν δουλεύει καλά. Δυσκολεύεσαι να ελέγξεις τη συμπεριφορά και τα συναισθήματά σου.

Πως ξεκινάς να ξαναχτίσεις αυτό το σπίτι απ'την αρχή;

Πρέπει να ξεκινήσεις με πολύ γερά θεμέλια. Και αυτά τα θεμέλια είναι το νευρικό σου σύστημα.

Γιατί; Διότι το νευρικό σύστημα είναι το αφεντικό ολόκληρου του σώματος!

Ελέγχει κυριολεκτικά κάθε κύτταρο, ιστό, όργανο και αδένα. Ελέγχει το έντερο, το ανοσοποιητικό σύστημα, τα συναισθήματα, την κοινωνική σύνδεση, τη συμπεριφορά και πολλά άλλα. Και αν αυτό το νευρικό σύστημα έχει κολλήσει σε κατάσταση «στρες» ή σε κατάσταση μάχης/φυγής - θα προκύψουν κι άλλοι φαύλοι κύκλοι με τους οποίους θα παλεύεις συνεχώς.

Μπορείς να έχεις δοκιμάσει υπέροχα πράγματα όπως συμπληρώματα, αιθέρια έλαια, υγιεινή διατροφή σε ένα πιεσμένο/καταπονημένο νευρικό σύστημα όμως και πάλι ΔΕΝ πρόκειται να έχει την πλήρη αποκατάσταση και επούλωση που πρέπει. Και αυτό συμβαίνει διότι το σώμα ΔΕΝ είναι σε θέση να την λάβει.

Όμως ένα ήρεμο, ρυθμισμένο και συνδεδεμένο νευρικό σύστημα θέτει τις βάσεις για επιτυχημένη ανάπτυξη. Είναι το ΙΔΙΟ το θεμέλιο που θα επιτρέψει στο σώμα σου να θεραπευτεί πραγματικά και να δημιουργήσει υγεία και ανθεκτικότητα.

Αυτός είναι ο κρίκος που λείπει στα συνεχόμενα προβλήματα υγείας των περισσότερων ανθρώπων όταν "έχεις δοκιμάσει τα πάντα" και απλά τίποτα δεν λειτουργεί. Ή μπορεί κάνεις κάποια πρόοδο και βελτίωση, αλλά βαθιά μέσα σου, ξέρεις ότι είναι θα μπορούσες να είσαι και καλύτερα.

Όταν η Οστεοπαθητική μπαίνει στο παιχνίδι, πυροδοτεί και κατευθύνει την αυτοθεραπευτική δύναμη του σώματος ώστε να ρυθμίσει όλα τα συστήματα του οργανισμού και να καταλήξουμε σε ένα ήρεμο, ρυθμισμένο και συνδεδεμένο νευρικό σύστημα.

Αν λοιπόν θες να μεγιστοποιήσεις την υγεία σου, επικεντρώσου στο νευρικό σου σύστημα! Όπως έλεγε και ο Ιπποκράτης: "Κοίτα καλά την σπονδυλική για την αιτία κάθε ασθένειας."

2 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page