top of page

Πως να αντιμετωπίζουμε τις φουρτούνες της ζωής

Η ζωή μας είναι σαν ένα ταξίδι στη θάλασσα.

'Αλλες φορές η θάλλασα είναι λάδι και άλλες έχει φουρτούνα.


Επειδή τις περισσότερες φορές δεν μπορούμε να προβλέψουμε αυτά που θα μας φέρει η ζωή, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε προνοητικοί και ενεργοί στην ζωή μας.


Τι εννοώ με αυτό:


- Προνοητικοί γινόμαστε παρατηρώντας τα σημάδια της ζωής μας στην καθημερινότητά μας. Όπως όταν έρχεται φουρτούνα, πρώτα μαζεύονται τα σύννεφα και μετά ξεσπάει, έτσι και στην υγεία μας πρώτα μας μιλάει το σώμα μας με τα συμπτώματα που εμφανίζει και μετά αρρωσταίνουμε.


- Ενεργοί γινόμαστε όταν είμαστε όταν βλέπουμε ρεαλιστικά μια κατάσταση ΚΑΙ κάνουμε κάτι για αυτό! Έχεις κάποιο πόνο που δεν υποχωρεί; Μήπως νιώθεις κόπωση που χειροτερεύει όσο περνάει ο καιρός; Τότε πρέπει να το κοιτάξεις σοβαρά πριν φτάσει στο απροχώρητο.


Δεν έχει νόημα να παραπονιέσαι για ένα πρόβλημα εαν δεν κάνεις ουσιαστικά κάτι για αυτό, όπως επίσης δεν έχει νοήμα, και είναι ανόητο να ελπίζεις απλά να αλλάξει η κατάσταση προς το καλύτερο χωρίς να αναλάβεις δράση.

Και στις δυο περιπτώσεις παραμένεις παθητικός και στάσιμος και εκεί ξεκινάει το πρόβλημα.


Όλοι μας είμαστε αισιόδοξοι, απαισιόδοξοι και όλα τα ενδιάμεσα, σε φάσεις της ζωής μας και αυτό είναι φυσιολογικό. Έτσι είναι τα ανθρώπινα συναισθήματα, έρχονται και φεύγουν σαν τα σύννεφα.


Όταν όμως είσαι ρεαλιστής και πατάς τα πόδια σου γερά στην γη, είσαι προετοιμασμένος και έτοιμος να αναλάβεις δράση ότι και εαν συμβεί. Εκεί ακριβώς έχεις τις καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας!


Εύχομαι σε όλους καλή εβδομάδα με κουράγιο, υπομονή και ενσυνείδηση!



6 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page