top of page

Το Γάλα είναι μια αληθινή υπερτροφή!

Έγινε ενημέρωση: 11 Σεπ 2023


ΟΙ ΠΙΟ ΣΥΧΝΟΙ ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ:

1. «Κόψε τα γαλακτοκομικά, δημιουργούν φλεγμονές»

Απάντηση: Το γάλα δεν είναι από τη φύση του φλεγμονώδες. Όμως το δικό σου σώμα μπορεί να φτάσει σε μια κατάσταση να μην δέχεται την λακτόζη λόγω δυσαρμονιών στο σώμα. (PMID: 31089732, PMID: 26287637, PMID: 32870744)


2.«Τα γαλακτοκομικά δημιουργούν φλέγμα» Απάντηση: Δεν έχει βρεθεί κάτι τέτοιο, έχει να κάνει με την κατάσταση του ατόμου που το καταναλώνει. (PMID: 30190283) 3.«Τα γαλακτοκομικά περιέχουν ορμόνες» Απάντηση: Εαν καταναλώνεις συμβατικά γαλακτοκομικά, ναι εννοειται περιέχουν ορμόνες, όπως επίσης αντιβιοτικά και γενικά είναι πολύ κακής ποιότητας και δυσπεπτα για τους ανθρώπους. Στην φυσική τους κατάσταση τα γαλακτοκομικά δεν περιέχουν αξιοσημέιωτες ποσότητες ορμονών οι οποίες να επηρρεάζουν τους ανθρώπους. (PMID: 512140, PMID: 18096933)


4.«Οι άνθρωποι δεν είναι δημιουργημένοι να πίνουν γάλα ζώων. Είναι ανωμαλία.Κανένα άλλο ζώο δεν το κάνει αυτο.» Απάντηση: Η ανθρωπότητα πίνει γάλα εδω και 10.000 χρόνια. Έχει βοηθήσει τους προγόνους μας όχι μόνο να επιβιώσουν αλλά να διαπρέψουν και να διατηρούν άριστη υγεία για εκατοντάδες χρόνια. Αν το πάμε με την λογική ότι δεν είναι φυσιολογικό, τότε ούτε να έχουμε κινητά είναι φυσιολογικό, ούτε να πηγαίνουμε σινεμά, ούτε να οδηγούμε. Κανένα άλλο ζώο δεν το κάνει αυτο.


Το γάλα είναι μια πραγματική σούπερ τροφή.

Οι άνθρωποι καταναλώνουν γαλακτοκομικά για πάνω από 10.000 χρόνια.

Τι άλλαξε τώρα και δεν τα πέπτουμε;

Εδώ και κάποια χρόνια, έχει προκύψει μια επιδημία τροφικών αλλεργιών όπου πολλοί άνθρωποι πρέπει να περιορίζουν συνεχώς τα τρόφιμα για να μειώσουν τα συμπτώματα σου - ιδιαίτερα, να κόψουν τα γαλακτοκομικά για να «μειώσουν τη φλεγμονή».

Αλλά είναι στην πραγματικότητα είναι τα γαλακτοκομικά που προκαλούν μια φλεγμονώδη απόκριση;


Ή μήπως είναι:

οι περιοριστικές δίαιτες

+ το πρόχειρο φαγητό

+ το δύσπεπτο φαγητό

+ το υπερβολικό άγχος + οι περιβαλλοντικές τοξίνες έχουν επηρεάσει αρνητικά το έντερο και τον μεταβολισμό μας;

Η παραγωγή ενζύμων σου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα τρόφιμα που τρώς συχνά.


Έτσι, εάν έχεις αποφύγει τα γαλακτοκομικά για μεγάλο χρονικό διάστημα, το σώμα σου δεν θα παράγει ενεργά μεγάλες ποσότητες των ενζύμων που απαιτούνται για την πέψη τους. Ιδιαίτερα όταν είμαστε σε κατάσταση στρες, το σώμα μας για να μας προστατεύσει μειώνει κάποιες λειτουργίες του και το πρώτο που επηρρεάζεται είναι πέψη, μετά η υγεία του δέρματος, η υγεία των μαλλιών κ.λπ.


Η δυσανεξία στα γαλακτοκομικά μπορεί να αντιμετωπιστεί - αλλά απαιτεί υπομονή και δουλειά.


Για να μειώσουμε τις τροφικές δυσανεξίες, δεν χρειάζεται να κάνουμε αντικατάσταση με τσάι από ξηρούς καρπούς, βρώμη ή κουνουπίδι (μπλιαχ).

Πρέπει να βελτιώσουμε την ενεργειακή κατάσταση ολόκληρου του σώματός μας:

- Μειώνοντας το άγχος - Μειώνοντας την έκθεσή μας σε περιβαλλοντικές τοξίνες

- Αλλάζοντας την τροφή που καταναλώνουμε σε πλήρη, θρεπτικά τρόφιμα - Ενισχύοντας το σώμα μας με την συχνή επαφή με την φύση Αυτό απαιτεί διπλή προσπάθεια:

Αντιμετώπιση της υγείας του εντέρου και βελτιώνοντας παράλληλα τον μεταβολισμό (αυτά τα δύο πάνε χέρι-χέρι)… και προσθέτοντας ξανά γαλακτοκομικά αργά αργά.


Παρ'όλα αυτά, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ η ποιότητα των γαλακτοκομικών έχει σημασία. Μερικές φορές οι άνθρωποι αντιδρούν στα πρόσθετα στο γάλα και όχι στο ίδιο το γάλα.


Ιδιαίτερα, το νωπό (μη παστεριωμένο) είναι το πιο θρεπτικό από όλα, εφόσον το παίρνεις από παραγωγό που εμπιστεύεσαι. Εδώ στην Ελλάδα έχει πολύ μεγάλο στίγμα το συγκεκριμένο θέμα και είναι αμφιλεγόμενο, ακόμα και η διακίνηση μη παστεριωμένου γάλακτος είναι παράνομη. Αυτό στις υπόλοιπες Ευρωπαικές Χώρες και την Αμερική δεν ισχύει, παρά μόνο σε συγκεκριμένα μέρη. Αλλά αυτό έιναι θέμα για άλλη δημοσίευση.


Παρεμπιπτώντος, πριν λίγες ημέρες άλλαξε ο νόμος για την παραγωγή τυριού από μη παστεριωμένα γάλατα. Ένα-ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. - https://www.capital.gr/epikairotita/3692862/kainotomo-turokomiko-proion-upsilis-diatrofikis-axias-apo-elliniko-nopo-gala-ageladas-apo-tin-omada-raw-cheese - https://www.raw-cheese.com/ Εαν θες να δεις σε άλλες χώρες παραγωγούς με νωπά γαλακτοκομικά, μπορείς να επισκευθείς: - https://getrawmilk.com/ - https://www.realmilk.com/raw-milk-finder/international/

107 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page