top of page

Ανησυχείτε για τον κορονοϊό (COVID19) ή τον ιό της γρίπης;

Τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς.


Έχω ακούσει πολλές συζητήσεις σχετικά με τον κορονοϊο και την εποχιακή γρίπη ότι είναι μια από τις πιο "θανατηφόρες" που υπήρξαν ποτέ. Ίσως το έχετε δει στις ειδήσεις ή στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης. Προφανώς, κάνει πρωτοσέλιδα παντού.


Σε περίπτωση που αρχίζουν να σας πιάνουν φρίκες, μπορώ να σας επιβεβαιώσω τα εξής:

(***Να γνωρίζετε ότι ο κορονοϊός και ο ιός της γρίπης έχουν ένα κοινό: είναι και οι δύο ιοί. Αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο.)


ΓΕΓΟΝΟΣ # 1 = Η ίωση ΔΕΝ είναι θανατηφόρα στο 99,9% του ανθρώπινου πληθυσμού. Αυτό σημαίνει ότι μόνο οι "άρρωστοι" άνθρωποι με σοβαρές, απειλητικές για τη ζωή ασθένειες (ή που βρίσκονται σε κρίσιμες καταστάσεις) μπορούν να πεθάνουν από τη γρίπη.


ΓΕΓΟΝΟΣ # 2 = Δεν θα νοσήσετε εξαιτίας ενός ιού εάν το ανοσοποιητικό σας σύστημα λειτουργεί στο 100%, επειδή το σώμα σας θα το καταπολεμήσει. Έτσι είναι φτιαγμένο το σώμα μας από τον Δημιουργό του.


ΓΕΓΟΝΟΣ # 3 = Το καλύτερο φάρμακο για την καταπολέμηση των ιών είναι το ίδιο με αυτό που κάνει η αγαπημένη σας γιαγιά εδώ και χρόνια: ξεκουραστείτε αρκετά, μείνετε ενυδατωμένοι (πίνετε πολύ καθαρό νερό), μείνετε μακριά από γλυκά και μεγάλα γεύματα (η σπιτική σούπα είναι ό,τι καλύτερο) και χρησιμοποιήστε φυσικές θεραπείες όπως βότανα και αιθέρια έλαια για να διευκολύνουν τα συμπτώματα + ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.


Πως μπορείτε να προστατευθείτε:


- Γνωρίστε τον "εχθρό" σας. Ο ιοί υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν - απλά με διαφορετικές μορφές. Αυτό κάνουν οι ιοί, μεταλλάσσονται συνεχώς. Αυτό δεν πρέπει να σας φοβίζει εκτός αν έχετε αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Παρ'όλα αυτά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και έξυπνοι στην φροντίδα του εαυτού μας και των άλλων.


- Αποφύγετε την επαφή με άρρωστα άτομα, φορέστε μάσκα εαν χρειάζεται, και να πλένετε τα χέρια σας συχνά εαν βρίσκεστε σε περιοχή υψηλού ρίσκου (μην χρησιμοποιείτε αντιβακτηριακό σαπούνι και αντισηπτικα χεριων!!!).


- Μην βάζετε τα χέρια σας στο πρόσωπό σας, την μύτη ή το στόμα.


- Αποφύγετε τα αντιβιοτικά. Τα αντιβιοτικά καταπολεμούν μόνο βακτήρια - όχι ιούς. Τα αντιβιοτικά χρειάζονται μόνο εαν πάθετε δευτερεύουσα λοίμωξη από βακτήριο.


- Εαν είστε άρρωστοι, αποφύγετε την επαφή με ηλικιωμένους, έγκυες γυναίκες και παιδιά.


Η εποχή της γρίπης και των λοιμώξεων είναι μια ακόμη υπενθύμιση ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στα «μικρά» πράγματα που μας κάνουν να είμαστε υγιείς:

  • να τρώμε καλά και θρεπτικά τρόφιμα,

  • να ασκούμαστε

  • να διατηρούμε μια καλή ψυχολογία

  • να περνάμε χρόνο στην φύση (ήλιος, θάλασσα, βουνό)

  • και να κάνουμε συνειδητές επιλογές στην καθημερινότητά μας για να αποτοξινωθούμε από όλους τους τοξικούς παράγοντες που υπάρχουν στην ζωή μας.



5 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page