top of page

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - Τι είναι και γιατί συμβαίνει;


Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε ότι ο όρος "Αυχενικό σύνδρομο" δεν είναι μια συγκεκριμένη πάθηση όπως πολλοί πιστεύουν.

Πρακτικά, σημαίνει ότι έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα ή ενόχληση στον αυχένα όπως για παράδειγμα πόνο, δυσκαμψία, πονοκέφαλο, ζαλάδα κτλ.

Υπάρχουν πολλές και διάφορες αιτίες για την εκδήλωση αυτών των συμπτωμάτων πχ.: - Δισκοκήλη - Στένωση - Ευθειασμός - Τραυματισμός από σπορ ή από ατύχημα - Κακή στάση σώματος στην καθημερινότητα - Κακή στάση ύπνου - Αυτοάνοσα νοσήματα όπως σπονδυλοαρθρίτιδα - Στρες και ψυχολογική καταπίεση Όταν παρουσιάζεται ένα πρόβλημα όπως τα παραπάνω, το σώμα ανταποκρίνεται με την σύσφιξη των μυών στον αυχένα, με σκοπό να προστατεύσει τους σπονδύλους (και κατ'επέκταση τον πολύτιμο νωτιαίο μυελό) όσο δυνατόν περισσότερο.

Αυτή η σύσφιξη των μυών, "κλειδώνει" τους σπονδύλους μεταξύ τους, πιέζοντας τα αισθητικά νεύρα και έτσι καταλήγεις να νιώθεις πόνο. Ο αυχένας είναι το πιο ευαίσθητο κομμάτι της σπονδυλικής στήλης διότι όχι μόνο υποστηρίζει το βάρος του κεφαλιού και την περιστροφή του, αλλά επίσης επιτρέπει την ελεύθερη διέλευση των νευρικών σημάτων σε όλο το σώμα.

Αυτό σημαίνει ότι ένα πρόβλημα στον αυχένα επηρρεάζει άμεσα κάθε σημείο του σώματος και πολλές λειτουργίες όπως η ισορροπία, η όραση, η λειτουργία της καρδιάς, η αίσθηση των χεριών κ.α.

Τώρα, τι μπορείς να κάνεις σε πρώτη φάση για τα προβλήματα του αυχένα: 1. Μάντεψε..........γυμνάσου!!! Το 'χουμε ξαναπεί, οι αδύναμοι μύες τραυματίζονται εύκολα! Οι γυμνασμένοι μύες είναι πιο ανθεκτικοί. 2. Κάνε ήπιες διατάσεις μέσα στην ημέρα σου για να παραμένει "ζεστός" ο αυχένας και να έχεις καλύτερη κυκλοφορία αίματος. 3. Προσάρμοσε τον υπολογιστή / κινητό / τηλεόρασή σου σε θέση που να σε βολεύει (στο ύψος των ματιών) και έχεις σωστή στάση σώματος. 4. Διάλεξε σωστό μαξιλάρι ύπνου έτσι ώστε ο αυχένας να είναι σε ευθεία θέση σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα. 5. Δοκίμασε να βάλεις θερμοφόρα νερού στα σημεία που σε ενοχλούν, όσο περισσότερο μπορείς.

Εαν τα έχες δοκιμάσει όλα αυτά αλλά ακόμα σε πιάνει ο αυχένας σου, μέσω της Οστεοπαθητικής, μπορούμε να εντοπίσουμε την πηγή του προβλήματος και να το διορθώσουμε. Μπες στο drososclinic.com/osteopathitiki-xeiropraktiki για να μάθεις περισσότερα ή καλεσέ μας στο +30 693 975 7899 για να μάθεις εάν η οστεοπαθητική είναι για σένα!

3 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page