top of page

Γιατί πρέπει να πετάξεις αμέσως την μαργαρίνη που έχεις στο ψυγείο..

#ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕΣΤΙΣΡΙΖΕΣΜΑΣ Ανέκαθεν οι άνθρωποι κατανάλωναν μόνο ζωικά λιπαρά: βούτυρο, στέαρ, λαρδί, ghee κτλ. μέχρι περίπου τις αρχές του 20ου αιώνα.

Αυτό ξαφνικά άλλαξε το 1950 μετά από γερή χρηματοδότηση (21 εκατομμύρια) της βιομηχανίας τροφίμων στην Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας (AHA). Εκεί άρχισαν οι συστάσεις για αντικατάσταση των "κακών" ζωικών λιπαρών με άλλα "υγιεινά" λιπαρά όπως το κραμβέλαιο.

Έχουμε φτάσει μέχρι σήμερα, στο 2023 οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι τα σπορέλαια είναι καλά για εμάς γιατί μειώνουν την LDL, ενώ τα κορεσμένα λίπη από ζώα πρέπει να φοβόμαστε και να αποφεύγουμε... Αντιθέτως (!) τα φυτικά έλαια έχουν συνδεθεί με διάφορες σύγχρονες παθήσεις: - Μεταβολικό Σύνδρομο - Παχυσαρκία - Αρτηριοσκλήρυνση - Διαβήτη - Υπογονιμότητα - Άνοια, Αλτσχάιμερ - Εγκεφαλικό και άλλα.

Ευτυχώς, αρχίζουμε να ξυπνάμε από αυτή την εξαπάτηση και συνειδητοποιούμε ότι τα λίπη που καταναλώνουν οι άνθρωποι εδώ και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια - τα ζωικά λίπη! - δεν πρέπει να κατηγορούνται για καρδιακές παθήσεις, όπως θα ήθελαν οι βιομηχανίες να πιστεύεις.

Για μαγείρεμα σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, μας αρέσει να χρησιμοποιούμε βοδινό λίπος και ghee διότι έχουν υψηλά σημεία καπνού.

Για μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά, μας αρέσει το βούτυρο και το λάδι καρύδας . Το εκλεκτό ελαιόλαδο για χαμηλή φωτιά και επικάλυψη στο τελείωμα πάνω σε διάφορα φαγητά. #επιστρεφουμεστιςριζεςμας #ancestors #drstamatisdrosos #myriamdrosou #drososclinic #osteopathy #naturopathy #kosislandgreece


1 Προβολή0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page