top of page

Εάν θες να είσαι υγιής, κοίτα πρώτα το ΧΩΜΑ στο οποίο μεγαλώνει η τροφή σου!

Έγινε ενημέρωση: 21 Ιουλ 2023


Είναι γνωστό πλεον, ότι ένα υγιές εντερικό μικροβίωμα είναι πολύ σημαντικό όσον αφορά την πρόληψη των ασθενειών καθώς και την αποκατάσταση της υγείας μας. Από τα αρχαία χρόνια, ο Ιπποκράτης είχε συνειδητοποιήσει ότι "Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο". Μπορεί αυτό να μην είναι 100% ακριβές, αλλά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των ασθενειών ΌΝΤΩΣ ξεκινάνε από εκεί!


Η καλή υγεία του εντέρου και κατα συνέπεια ολόκληρου του οργανισμού, προέρχεται από την κατανάλωση σωστών τροφών.

Πρέπει πρώτα να δούμε το ΕΔΑΦΟΣ από το οποίο προέρχεται η τροφή μας, καθώς το 95% της τροφής μας προέρχεται από χώμα! ΑΥΤΗ είναι πραγματικά η «ρίζα» της υγείας. Ως νοήμονα όντα, έχουμε την ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ να φροντίζουμε το περιβάλλον και τις άλλες μορφές ζωής.

Να τους φερόμαστε με σεβασμό και να σεβόμαστε τους κύκλους τους.

Είναι ευλογία που μπορούμε και κατοικούμε σε ένα τόσο όμορφο μέρος!!! - Εαν το κακομεταχειριζόμαστε με φάρμακα, γενετικά τροποποιημένους σπόρους και βία, πως θα παράξουμε σωστή τροφή; - Εαν καταναλώνουμε τροφή η οποία έχει μεγαλώσει σε φτωχό χώμα, πως περιμένουμε να έχει θρεπτικά στοιχεία απαραίτητα για την επιβίωσή μας; - Πως περιμένουμε να έχουμε καλή υγεία, εάν το ίδιο μας το χωμα είναι άρρωστο;;

Οι τελευταίες δεκαετίες έχουν αποβεί καταστροφικές για το περιβάλλον μας και εμάς τους ίδιους λόγω, κυρίως, οικονομικών συμφερόντων. Μολύνουμε τον αέρα, το χώμα και το ίδιο το νερό κάτω από τα πόδια μας.

Ο μόνος τρόπος να επανέλθουμε, είναι μέσω της Αναγεννητικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, οι οποίες δίνουν έμφαση στη φροντίδα του εδάφους, καθώς αυτές οι μέθοδοι αναγνωρίζουν ότι εκεί ξεκινάει η υγεία - για εμάς, τα ζώα και τον πλανήτη.


Η υγεία δεν είναι τεχνητές βιταμίνες, ψεκασμένα χωράφια και κακοποιημένα ζώα. Δεν μπορεί να δημιουργηθεί τεχνητά σε εργαστήρια.

Ως παραγωγοί, ψηφίζουμε με τις μεθόδους παραγωγής μας. Ως καταναλωτές, ψηφίζουμε με τα χρήματά μας.

- Επέλεξε ανθρώπους οι οποίοι θεραπεύουν το χώμα με τις πρακτικές τους. - Επέλεξε από σήμερα να στηρίξεις ανθρώπους που σέβονται εσένα, την γη και τα ζωντανά που κατοικούν εδώ. - Επέλεξε ντόπιους παραγωγούς και αγόρασε κατευθείαν από την πηγή. Δες που φυτρώνουν τα λαχανικά που αγοράζεις, που μεγαλώνουν τα ζώα που καταναλώνεις.

2 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page