top of page

Θεραπευτική Συνταγή Ζωμού Οστών για οστά, δέρμα, έντερο

#ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕΣΤΙΣΡΙΖΕΣΜΑΣ Θες κολλαγόνο; Δοκίμασε αυτή την πεντανόστιμη συνταγή!

Θεραπευτική Συνταγή Ζωμού Όστών

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια πεντανόστιμη συνταγή με μοσχαρίσια κόκκαλα που βοηθάει πάρα πολύ: - στην ενδυνάμωση και λίπανση των αρθρώσεων, - στην λάμψη και σφριγιλότητα του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών - στην επιδιόρθωση και την μείωση της φλεγμονής του πεπτικού συστήματος (στομάχου & εντέρου)

Οι πρόγονοί μας γνώριζαν πόσο θεραπευτική ήταν η κατανάλωση του μεδουλιού των οστών και των συνδετικών οστών των ζώων (γλυκάδια), για αυτό ήταν και σημαντικό κομμάτι της διατροφής τους.

Το κολλαγόνο έχει ένα μοναδικό αντιφλεγμονώδες προφίλ αμινοξέων, που αποτελείται κυρίως από γλυκίνη, γλουταμινικό οξύ, προλίνη και αλανίνη. Προέρχεται από τους συνδετικούς ιστούς ζώων: μοσχαριών, χοίρων ή ψαριών. Ως η πιο άφθονη πρωτεΐνη στο σώμα σου, το κολλαγόνο αντιπροσωπεύει περίπου το 30% της συνολικής πρωτεΐνης στον οργανισμό σου. Βρίσκεται κυρίως σε συνδετικούς ιστούς όπως το δέρμα, οι αρθρώσεις, τα οστά και τα δόντια, και παρέχει δομή, δύναμη και σταθερότητα. Το πιο άφθονο αμινοξύ στο κολλαγόνο, η γλυκίνη, θεωρείται απαραίτητο. Ναι μεν, το σώμα μας μπορεί να το φτιάξει, αλλά όχι στα επίπεδα που χρειαζόμαστε για να είμαστε σε πλήρη ευεξία (Canfield, C., 2019). Επιπλέον, καθώς γερνάς, η φυσική παραγωγή κολλαγόνου αρχίζει να μειώνεται και η ανάγκη σου για κολλαγόνο αυξάνεται (Reilly, D., 2021).

Επομένως, είναι σημαντικό να καταναλώνεις συχνά τρόφιμα πλούσια σε κολλαγόνο. Εαν σου είναι δύσκολο λόγω της καθημερινότητάς σου να φτιάχνεις ζωμό οστών, καλύτερα να παίρνεις ένα ποιοτικό συμπλήρωμα κολλαγόνου όπως αυτό εδώ για επιπλέον υποστήριξη: https://www.drososclinic.com/collagen-peptides

Να τονίσω ότι το κολλαγόνο δεν αποτελεί ολοκληρωμένη πρωτεϊνη διότι δεν περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Για αυτόν τον λόγο είναι πολύ σημαντικό να συνδιάζουμε το κολλαγόνο με κρέας έτσι ώστε να έχουμε ένα ισορροπημένο θρεπτικό προφίλ.


1 Προβολή0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page