top of page

Καρκίνος του Μαστού: 5 πρακτικές συμβουλές για αποτελεσματική πρόληψη


Ο καρκίνος του μαστού έχει πιάσει πλέον την πρώτη θέση, ξεπερνώντας τον καρκίνο του πνεύμονα, στην λίστα με τις πιο συχνές διαγνώσεις.


Εφόσον ο Οκτώβρης έχει καθιερωθεί ως μήνας πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού, είναι μια αφορμή για να μιλήσουμε για μια σκληρή αλήθεια: ο καρκίνος του μαστού είναι πιο εύκολο να προληφθεί απ'ότι πιστεύαμε αρχικά.


Με πλήρη συναίσθηση και συμπόνια για όλους εκείνους που υπέφεραν εξαιτίας της ασθένειας αυτής, οφείλω να τονίσω πόσο σημαντική είναι η αλλαγή τρόπου ζωής και να προωθήσω την αλλαγή στον τρόπο που βλέπουμε το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς επίσης τις πιο βασικές αιτίες που οδηγούν σε καρκίνο.

Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να σταματήσουμε μια όλο κι αυξανόμενη στατιστική.


Συνήθως οι αιτίες που αναφέρονται είναι ελλατωματικά γονίδια, κληρονομικότητα και η ηλικία. Παρόλα αυτά, η ρίζα του προβλήματος δεν είναι εκεί αλλά στις πρωταρχικές αιτίες:


- Παχυσαρκία & έλλειψη άσκησης / επαρκούς κίνησης

- Έλλειψη βιταμίνης D

- Υψηλά επίπεδα οιστρογόνων

- Χρήση τοξικών προιόντων προσωπικής υγιεινής, καλλυντικών & καθαρισμού χώρων

- Ορμονικές θεραπείες: πχ. αντισυλληπτικά χάπια, σπιράλ (IUD), ορμόνες για την εμμηνόπαυση

- Στρες και ψυχολογικά τραύματα


Αυτό τι σημαίνει πρακτικά;

Σημαίνει ότι ΑΝΤΙ να καθόμαστε να περιμένουμε για μια τραγική διάγνωση κάποια στιγμή στη ζωή μας κατηγορώντας ένα προβληματικό γονίδιο, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ και να μειώσουμε έστω τις πιθανότητες να συμβεί.


Τι μπορείς να κάνεις:

- Αφαίρεσε όλα τα επεξεργασμένα, συνθετικά τρόφιμα από την ζωή σου. Σταμάτα να τρως πράγματα που δεν καταλαβαίνεις από τι έχουν φτιαχτεί. Να τρως όπως έτρωγε η προγιαγιά σου πριν 100 χρόνια.

- Σήκω και κουνήσου, αθλήσου.

- Βγες στον ήλιο νωρίς το πρωί ή μετά το μεσημέρι για να αυξήσεις τα επίπεδα βιταμίνης D.

- Άλλαξε τα προιόντα που χρησιμοποιείς (σαπούνια, σαμπουάν, κρέμες, καθαριστικά σπιτιού, χλωρίνες) με άλλα προϊόντα πιο φιλικά στο σώμα σου και στο περιβάλλον (ότι βλάπτει εσένα, βλάπτει και το περιβάλλον γύρω σου).

- Ενημερώσου για τους κινδύνους των αντισυλληπτικών και τον ορμονικών θεραπειών. Διάβασε τα ένθετα στα κουτιά των φαρμάκων, προβληματίσου και κάνε ερωτήσεις.


Ας κάνουμε όλοι μαζί την διαφορά.

Κάνε like, μοιράσου και προώθησε αυτό το σημαντικό μήνυμα σε όσους μπορείς!


2 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page