top of page

Οστεοπαθητική στην εγκυμοσύνη και την λοχεία.

Έγινε ενημέρωση: 21 Ιουλ 2023

Πολλα από τα συχνά συμπτώματα που βιώνουν οι νέες μαμάδες, τόσο κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και μετά την γεννα, οφείλονται σε στρες και πίεση του νευρικού συστήματος. 🤰🏻


👉 Τέτοια συμπτώματα είναι:

- Αυχενικός πονος

- Πονοκέφαλοι

- Πονος στην μέση

- Καούρες

- Αϋπνίες


▫️ Στις εγκυες, όσο μεγαλώνει το μωρακι μέσα στην κοιλιά τόσο περισσότερη πίεση ασκείται στην σπονδυλική στήλη και στα εσωτερικά όργανα με αποτέλεσμα το νευρικό σύστημα να ζορίζεται.


▫️ Όσο για τις γυναίκες που βρίσκονται στην περίοδο μετά την γεννα, δηλαδή το 4ο τρίμηνο, το σώμα προσπαθεί να αντισταθμίσει την απουσία του μωρού που κουβαλούσατε 9 μηνες και να αυτορυθμιστεί.


Η διεργασία αυτή, σε συνδιασμο με τις απαιτήσεις που έχει ένα νεογέννητο κατά τους πρώτους μηνες της ζωής του, είναι πολυ σκληρή δουλειά για την νέα μαμα που πολλές φορές ξεχνάει να φροντίσει τον εαυτό της - και δικαιολογημένα!


Όπως πάντα τονίζω, η αυτοφροντίδα είναι το Α και το Ω.


Η Οστεοπαθητικη είναι ένας ασφαλής, ήπιος και φυσικός τρόπος να επαναφέρουμε την σπονδυλική σας, την λεκάνη σας και να ηρεμίσει το νευρικό σας σύστημα. Επιπρόσθετα, εφόσον ρυθμίζουμε το νευρικό σύστημα ώστε να λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο, ο θηλασμός γίνεται πιο εύκολος και η ψυχολογία σας βελτιώνεται.


-----------


Εάν γνωρίζετε κάποια νέα μαμα που έχει ανάγκη μια συνεδρία Οστεοπαθητικης, μπορειτε να της την κάνετε δώρο με μια από τις Δωροκαρτες μας! 🎁




6 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page