top of page

Ρευματοειδής Αρθρίτιδα; Αντιμετώπισέ την αποτελεσματικά!

Όπως και με άλλες αυτοάνοσες διαταραχές, η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα προκαλείται από ένα συνδυασμό παραγόντων που σχετίζονται με τη γενετική, το περιβάλλον και τον τρόπο ζωής (συμπεριλαμβανομένης της διατροφής και του επιπέδου δραστηριότητας) και των ορμονών και του ανοσοποιητικού συστήματος ενός ατόμου.


Όταν κάποιος έχει αρθρίτιδα, το ανοσοποιητικό του σύστημα επιτίθεται στο δικό του υγιές ιστό του σώματος και προκαλεί απώλεια χόνδρου. Επειδή κρύβονται υψηλά επίπεδα φλεγμονής κάτω από την επιφάνεια της ασθένειας, όποτε κάποιος έχει ρευματοειδή αρθρίτιδα, επηρρεάζονται συχνά και άλλα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των ζωτικών οργάνων και των ενδοκρινών αδένων.


Οι γιατροί που χρησιμοποιούν συμβατική ιατρική χρησιμοποιούν συνήθως συνδυασμό φαρμάκων - όπως αντιφλεγμονώδη, κορτικοστεροειδή, βιολογικούς παράγοντες που μεταβάλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα ή παυσίπονα - για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας. Ενώ αυτά είναι απαραίτητα για μερικούς ανθρώπους, οι φυσικές θεραπείες μπορούν επίσης να έχουν τεράστιο αντίκτυπο όσον αφορά την ανακούφιση του πόνου, τη μείωση του πρηξίματος, την πρόληψη περαιτέρω ζημιών στις αρθρώσεις και την αύξηση της ποιότητας ζωής κάποιου.

Οι φυσικές θεραπείες επίσης δεν θα προκαλέσουν ανεπιθύμητες παρενέργειες, οι οποίες είναι συχνές λόγω της χρήσης φαρμάκων στην αρθρίτιδα - συμπεριλαμβανομένης της ηπατικής βλάβης, της αναιμίας, του χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων, της τριχόπτωσης, των προβλημάτων των νεφρών και των καρδιακών προβλημάτων.


Παρακάτω βρίσκονται μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χειριστείτε τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και να αποτρέψετε την ανάπτυξη φυσικών επιπλοκών:


- Κάντε μια αντιφλεγμονώδη διατροφή

Τα υψηλά σε αντιοξειδωτικά τρόφιμα και αυτά που είναι "ολόκληρα" / μη επεξεργασμένα βοηθούν στον καλύτερο έλεγχο των συμπτωμάτων της Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας. Οι ειδικοί υπογραμμίζουν τη σημασία της κατανάλωσης μιας υγιούς διατροφής για την αρθρίτιδα που περιλαμβάνει υγιή λιπαρά όπως ελαιόλαδο και έλαιο καρύδας, άφθονα φρέσκα λαχανικά και φρούτα, ζωμό οστών, τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε θείο και τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 (ψάρια ελεύθερης θαλάσσης και ξηρούς καρπούς / σπόρους).

Επιπλέον, υπάρχουν συγκεκριμένα συμπληρώματα που ενισχύουν τις άμυνες του οργανισμού, μειώνουν τις φλεγμονές και καταπραϋνουν τα συμπτώματα της αρθρίτιδας όπως η κουρκουμίνη, η boswellia, ένζυμα και η γλυκοζαμίνη.


- Βάλτε κίνηση στην ζωή σας

Αν και η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα μπορεί να προκαλέσει πόνο μαζί με περιορισμένο εύρος κίνησης, η κίνηση γενικά είναι πολύ σημαντική για τον έλεγχο των συμπτωμάτων και τη διαχείριση της φλεγμονής των αρθρώσεων. Ο πόνος στις αρθρώσεις που σχετίζεται με την Ρευματοειδή Αρθρίτιδα τείνει να είναι χειρότερος μετά από περιόδους αδράνειας (γι 'αυτό ο ύπνος προκαλεί δυσκινησία το πρωί).

Οι καλύτερες ασκήσεις σε αυτήν την περίπτωση είναι το περπάτημα, το ποδήλατο, το κολύμπι, η γιόγκα και το πιλάτες.


- Διαχειριστείτε το άγχος και κοιμηθείτε αρκετά

Ο καλός ύπνος και ο περιορισμός του συναισθηματικού στρες επιτρέπουν στις αρθρώσεις να αυτοθεραπευτούν καλύτερα, για αυτό οι συγκεκριμένες συνήθειες είναι ιδιαίτερα σημαντικές κατά τη διάρκεια επεισοδίων αυξημένης φλεγμονής, πόνου, οιδήματος και δυσκαμψίας. Οι κόπωση και τα αγχωτικά επεισόδια τείνουν να κάνουν την φλεγμονή χειρότερη και μπορούν επίσης να συμβάλλουν σε επιπλοκές όπως μυϊκοί πόνοι, χαμηλό ανοσοποιητικό, λοιμώξεις, υπερκατανάλωση φαγητού, αδράνεια και αύξηση βάρους.





4 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page