top of page

Τρόφιμα: Πληθώρα επιλογών ή ψευδάισθηση;


Απάντηση: ψευδάισθηση.

Παρ'όλο που υπάρχουν χιλιάδες προϊόντα στα ράφια των σουπερμαρκετ, όλα διαφορετικά μεταξύ τους, στην πραγματικότητα είναι βαριά 10 πολυεθνικές εταιρίες πίσω από όλα αυτά (μεταμφιεσμένες ως 50 ξεχωριστές μάρκες).

Πέρα από αυτό, το 99% των συσκευασμένων τροφίμων περιέχουν συστατικά που βλάπτουν την ανθρώπινη (και οχι μόνο) υγεία. Συστατικά τα οποία έχουν άμεση συσχέτιση με ασθένειες όπως οι καρδιοπάθειες, ο διαβήτης, η παχυσαρκία, η άνοια, ο καρκίνος και τα γαστρεντερικά προβλήματα.

Τρόφιμα τα οποία είναι δημιουργημένα σε εργαστήριο, ώστε να έχουν την ΙΔΑΝΙΚΗ αναλογία ζάχαρης, λίπους και αλατιού, ώστε να ΕΘΙΖΟΥΝ τον εγκέφαλό μας σε αυτά. Αυτό είναι το λεγόμενο "bliss point" που περιέγραψε ο ερευνητής και ψυχαναλυτής Howard Moskowitz όταν ερευνούσε την βιομηχανία τροφίμων.

Παράδειγμα: Βλέπεις ένα σακουλάκι πατατάκια. Λες θα φαω ενα πατατάκι μωρέ, αντε δύο. Μέσα σε 5 λεπτά έχεις καταβρωχθίσει ΟΛΟ το σακουλάκι και δεν έχεις πάρει χαμπάρι. Και θες κι άλλο. Για αυτό ακριβώς μιλάμε. Έχεις χτυπήσει "bliss point", και άντε να συνέλθεις.

Σε αντίθεση, τα φυσικά τρόφιμα δεν προκαλούν τέτοιες "παρενέργειες" ούτε προάγουν τις ασθένειες. Αντιθέτως, βοηθούν το σώμα να αυτοθεραπευτεί, παρέχοντας απαραίτητα αμινοξέα, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και λιπαρά. Ουσιαστικά, αντιστρέφουν την ζημιά που έχει γίνει.

Βέβαια, ότι είναι φυσικό δεν είναι και απαραίτητα καλής ποιότητας. Αυτό είναι ένα τελείως διαφορετικό θέμα στις μέρες μας. Ακόμα και εκεί, υπάρχουν μέθοδοι τροποποίησης των τροφίμων κατά την παραγωγή τους όπου πάλι μας βλάπτουν.

Για παράδειγμα, η χρήση γλυφοσάτης (glyphosate, βρίσκεται στο RoundUp το πιο διάσημο ζιζανιοκτόνο) είναι καταστροφική για τον οργανισμό μας και το περιβάλλον, καταστρέφοντας το χώμα και δηλητηριάζοντας τα ζωντανά.

Αυτό όμως είναι θέμα για άλλη δημοσίευση.

Εάν θες να ξεκινήσεις από κάπου, ξεκίνα να αγοράζεις από ντόπιους παραγωγούς. Τουλάχιστον, γνωρίζεις ποιος εκτρέφει τα ζώα, πως τα εκτρέφει και τα λαχανικά σου που παράγονται και με ποίο τρόπο.

Επίσης, στηρίζεις έμπρακτα έναν συμπολίτη σου. Αυτά τα χρήματα που δίνεις εσύ για τα προϊόντα, θα πάνε για να αγοράσει το φαγητό του, να πληρώσει το ρεύμα του, να πάει τα παιδιά του εκδρομή.

Όλο το θέμα έχει πολύ μεγάλο βάθος, το οποίο θα αναλυθεί σταδιακά με μικρές δημοσιεύσεις όπως αυτή. Μείνε συντονισμένος! #επιστρεφουμεστιςριζεςμας #ancientgreece #drstamatisdrosos #myriamdrosou #drososclinic #osteopathy #naturopathy #kosislandgreece

1 Προβολή0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page